VMware vCenter Server Host Ekleme
Merhaba, Bir önce ki yazımız da vCenter Server 7.0 kurulumunu gerçekleştirmiştik. Bir önce ki makaleme buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi vCenter Server’ a ESXI hostun nasıl ekleneceğini anlatacağım. ESXI hostumuzu ekleyebilmemiz için öncelikle vCenter Server üzerinde bir DataCenter oluşturuyoruz. Sol kısımdan vCenter.xxx.corp üzerinde sağ tuş yaparak New Datacenter seçeneğini seçiyoruz.

Oluşturacağımız Datacenter için isim veriyoruz. OK butonu ile onaylıyoruz.

Oluşturmuş olduğumuz Datacenter üzerinde sağ tuş tıklayarak Add Host.. seçeneğini seçiyoruz.

Eklemek istediğimiz ESXI hostumuzun IP adresini yazıyoruz.

ESXI hostumuzun kullanıcı adı ve şifresini yazarak Next butonu ile ilerliyoruz.

Güvenlik uyarısını Yes butonu ile onaylıyoruz.

Bu adımda ise ESXI hostumuz ile ilgili özet kısmı yer almaktadır. IP’ si, serverımızın vendor bilgisi, esxi build versiyonu ve üzerinde barındırdığı sanal makine bilgileri yer almaktadır. vCenter Server 7.0 kurulumu ve vCenter Server 7.0 ESXI host ekleme makalelerini kendi lab ortamımda ki kaynaklarım yetersiz geldiği için gerçek ortamlarda gerçekleştiriyorum. Burada da ESXI v

ersiyonlarım 6.7u3’ dür.
Bu alanda ise ESXI hostumuzun lisans bilgisi yer almaktadır. Next butonu ile devam ediyoruz.

Bu alanda ise Lockdown mode seçeneğini Disabled bırakarak Next butonu ile devam ediyoruz. Lockdown mode özelliğini başka bir makalede sizlere anlatacağım.

Sistemimiz üzerinde bir den fazla Datacenter var ise ESXI hostumuzu hangi alana ekleyeceğimizi burada belirtiyoruz. Benim tek Datacenter’ ım olduğu için Next butonu ile devam ediyorum.

Bu adım ise ESXI host ekleme işleminin son aşaması. Burada eklediğimiz ESXI hosta ait lisans, network, datastore, lockdown mode ve vm lokasyonu gibi bilgileri görüyoruz. Finish butonu ile ESXI host ekleme işlemini tamamlıyoruz.

ESXI hostumuzu ekledikten sonra vCenter Server üzerinde aşağıda ki gibi gözükecektir. Sol kısımda eklemiş olduğumuz ESXI hostumuz ve altında da üzerinde ki sanal makinelerimizi görebilirsiniz. Sağ kısımda ise CPU, Memory, Storage, Vendor bilgileri gibi verileri görebilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Bir sonra ki yazımızda görüşmek üzere…